Een dag bij gastouder Linda

Geen enkele dag is hetzelfde, maar elke dag heeft wel terugkerende activiteiten en elementen. Dit geeft regelmaat en structuur, wat de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Het dagritme is een leidraad, maar er wordt soepel omgegaan met de tijden. Er wordt gekeken naar uw kind, zo kan een kind als het moe is eerder naar bed worden gebracht. Zijn de kinderen nog lekker bezig met een activiteit, dan eten we iets later.

Baby's draaien nog niet mee in het dagritme. Ik probeer zoveel mogelijk het ritme en gewoontes van thuis aan te houden.

 

's Ochtends brengen we eerst mijn kinderen naar school, meestal gezellig in de bakfiets.

9.30u Fruit eten en drinken
Er is vers fruit, in de zomer ook uit eigen tuin.
De kinderen mogen wat fruit kiezen en eten en krijgen een beker drinken.
Jonge kinderen die 2x per dag slapen gaan daarna naar bed. De overige kinderen gaan spelen of we gaan knutselen.

12.00u Broodmaaltijd
Over het algemeen eten we tussen de middag bruine boterhammen. Met verjaardagen zal er iets anders gegeten worden, zoals flensjes, poffertjes of wentelteefjes. En soms eten we wat anders erbij omdat het gewoon leuk en lekker is, zoals een gebakken of gekookt eitje op brood.
Na het eten lezen we een verhaal uit de kinderbijbel en zingen we liedjes.
Vervolgens gaan de kinderen die 1x per dag slapen naar bed. Oudere kinderen hebben op dit moment ook een rustmoment en kunnen een boekje lezen, puzzel maken.

We halen de oudste drie kinderen met de bakfiets weer uit school.
Als we terugkomen, is het tijd voor wat drinken en wat lekkers.

15.00u Drinken en een koekje
De kinderen krijgen een beker drinken en een koekje (bijvoorbeeld biscuitje, soepstengel, rijstwafel).

17.30u
De kinderen krijgen rond deze tijd vaak trek, voor hen is er nog een gezonde snack in de vorm van komkommer, paprika, snoeptomaatjes.


Buiten de eetmomenten kunnen de kinderen spelen. Bij mooi weer ga ik graag naar buiten. Bij warm weer kunnen de kinderen lekker spetteren met de aquaplay, er is een glijbaantje, wip en een driewieler. Ook zijn er leuke krijtborden. Verder gaan we regelmatig wandelen of naar de speeltuinen in de buurt. Bij minder mooi weer kunnen de kinderen binnen spelen met Duplo, houten treinbaan, puzzels, spelletjes en poppen. Daarnaast houd ik van knutselen, dus dat zullen we ook regelmatig doen. Ook zal er af en toe wat gebakken worden; koekjes, kruidnoten, cupcakes.

Voor de allerkleinsten zijn onder andere een box, wipstoel, (duo)kinderwagen, babygym, draagdoek aanwezig. Ook met baby's lees ik boekjes, zing ik liedjes en maak ik soms een knutselwerkje (op hun niveau en met hun mogelijkheden).